BT Public RelationsGallery 
News
 
Vize

Cetatenii romani care doresc sa viziteze Japonia in scop turistic, pentru afaceri, vizitarea unor prieteni, scurte stagii de pregatire, participarea la conferinte internationale etc., pot depune o cerere la Ambasada Japoniei in vederea obtinerii vizei de "Temporary Visitor", care permite o sedere maxima in Japonia de 90 de zile. Viza este gratuita.

Pentru obtinerea acesteia este recomandabil sa existe o invitatie de la o persoana fizica sau juridica din Japonia. In cazul in care nu exista o invitatie, cetateanul roman trebuie sa prezinte o rezervare de bilet de avion, rezervare la un hotel din Japonia pe perioada sederii, extras de cont bancar dovedind existenta unor fonduri suficiente, un program detaliat si bine motivat al deplasari, un formular completat, pasaportul si 2 fotografii de tip pasaport.

Programul pentru informatii si depunere a cererilor este de la 9.00 la 12.00, tel. 210.07.90, iar pasapoartele cu viza se elibereaza intre orele 15.00 si 16.00, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale romanesti si japoneze,la sediul Ambasadei din str. Polona nr. 4.


C.S.
©Romania Libera, 7 iulie 2000