BT Public RelationsGallery 
News
 
Kvaerner IMGB a intrat pe piata Japoniei

Kvaerner IMGB a reusit sa patrunda pe o noua piata geografica, primind de la firma japoneza Marubeni o comanda pentru arbori destinati unui vas de croaziera de lux, aflat in constructie in santierele gigantului nipon Mitsubishi Heavy Industries.

"Toate contractele sunt importante pentru noi, dar acesta are o semnificatie cu totul aparte, a aratat Roar Endung, director general al KIMGB. Pe de o parte, prin acest contract intram pe piata Orientului Indepartat, iar pe de alta parte, aceasta piata este una extrem de competitiva, unde doar cei mai buni dintre cei buni reusesc".

Si, intrucit la acest nivel, nu se admit greseli in ceea ce privesc calitatea, productivitatea si promptitudinea livrarilor, "pe aceste piete nimeni nu-ti da o a doua sansa", a mai spus Eudung. KIMGB a initiat recent un proiect de analiza interna a performantelor tehnice si financiare ale firmei.

Analiza este efectuata de o echipa de consultanti de la KIMGB si de la firma britanica WS Atkins si cuprinde atit studii de piata si de produs, cit si radiografii financiare, inspectii tehnologice si ale facilitatilor de productie.

"Aceasta analiza este efectuata de experti independenti care nu sunt implicati in activitatea de zi cu zi si pot fi astfel mult mai obiectivi, a incheiat sursa de mai sus. Rezultatele ne vor ajuta sa profitam mai mult de punctele noastre tari si sa le identificam pe cele slabe, astfel incit sa ne atingem principalul scop,respectiv de a deveni profitabili in cursul acestui an".

In afara de contractul de mai sus, de mentionat este si faptul ca a mai fost cistigat si unul de la cel de-al patrulea lider mondial, firma germana Voest Alpine Escher Wyss, in valoare de 260.000 euro, pentru executarea unor platfoane si centuri pentru 2 rotoare de turbine de la hidrocentrala Sirikit din Thailanda.


Dina Radulescu
©Romania Libera, 25 ianuarie 2001